Министерството на финансите (МФ) предлага на служебното правителство да промени три

...
Министерството на финансите (МФ) предлага на служебното правителство да промени три
Коментари Харесай

МФ предлага промени в контрола на парите за проекти с Печат за високи постижения

Министерството на финансите (МФ) предлага на служебното правителство да промени три постановления за контрол на парите, харчени през Механизма за възобновяване и резистентност (МВУ). 

Ведомството на Росица Велкова предлага да се вкара изключение от използване на правилата  във връзка с избран вид планове, които са отличени с " Печат за високи достижения " от Европейския иновационен съвет (ЕИС) с промени в Постановление 80. Одобрените от ЕИС планове са минали двустепенна, в това число техническа, оценка от страна на Европейската комисия и в някои случаи плануваното осъществяване на активност с съответен реализатор е било спомагателен мотив за високата оценка и приемането на " Печат за високи достижения " на съответното планово предложение, аргументират се от финансовото министерство.

Промените в Постановление114 пък се постановат заради с обезпечението на предплатените заплащания, които се изплащат по договорите за финансиране и обоснованите изключения за да се подсигуряват средствата по МВУ, аргументират се от финансовото министерство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР